قطعنامه پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران براي پيگيري خلع سلاح قدرتهاي اتمي جهان با۱۲۱ راي موافق در نشست علني مجمع عمومي سازمان ملل متحد تصويب شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما از نيويورک، در اين نشست پنجاه و هفت قطعنامه در موضوعات مختلف امنيت بين المللي با تاکيد بر موضوعات خلع سلاح و به ويژه خلع سلاح هسته اي در دو سطح جهاني و منطقه اي مطرح و تصويب شد.
جمهوري اسلامي ايران نيز قطعنامه اي را بر مبناي مصوبات سه کنفرانس پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي در سال هاي 1995، 2000 و 2010 ميلادي تنظيم و پيگيري تعهدات دارندگان سلاح اتمي براي خلع سلاح را خواستار شده بود.
اين قطعنامه غيرالزام آور که با 121 راي موافق، 48 مخالف و 12 ممتنع تصويب شد، اقدام عملي همه کشورهاي مجهز به سلاح هسته اي را در راستاي خلع سلاحهاي هسته اي براي ترويج ثبات بين المللي و امنيت بي نقص براي همه خواستار شده است.
قطعنامه پيشنهادي ايران همچنين تلاشهاي يکجانبه بيشتر از طرف کشورهاي مجهز به سلاح هسته اي را براي کاهش زرادخانه هاي هسته اي خود خواستار است.
اکثريت يکصد و بيست کشور عضو جنبش عدم تعهد از اين قطعنامه حمايت کردند اما آمريکا، اسرائيل، کانادا، انگليس، روسيه، فرانسه و آلمان از جمله کشورهاي مخالف با اين قطعنامه بودند.
چين، کره، ژاپن، هند و ايتاليا نيز به اين قطعنامه رأي ممتنع دادند.
نکته قابل توجه در روند تصويب قطعنامه هاي اين نشست علني مجمع عمومي، مخالفت رژيم صهيونيستي با اکثر اين قطعنامه ها با راي منفي و در برخي موارد با راي ممتنع بود.
سفير و معاون نمايندگي کشورمان در سازمان ملل بعد از تصويب قطعنامه پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما گفت: اين قطعنامه بر اساس تعهدات مندرج در اسناد بازنگري، عملي کردن تعهدات پذيرفته شده از سوي کشورهاي هستهاي در زمينه خلع سلاح را درخواست کرده است.
غلامحسين دهقاني گفت: در ماده ششم معاهده منع اشاعه سلاحهاي هستهاي تصريح شده که اين کشورها موظفند مذاکرات براي آغاز خلع سلاح را آغاز کنند و از اين کشورها خواسته شده است که اقدامات گام به گام براي غيرفعال کردن سلاحهاي هسته اي، سپس امحاي آن را عملي کنند که متاسفانه تاکنون هيچ گام موثر و يا جدي در اين راستا برداشته نشده است.
وي افزود: به همين دليل جامعه جهاني روز به روز فشار خود را بر کشورهاي هسته اي بيشتر مي کند و امسال شاهد تعداد زيادي قطعنامه در اين زمينه بوديم که تصويب شد، ولي متاسفانه با مخالفت کشورهاي هسته اي همراه بود.
معاون نمايندگي کشورمان در سازمان ملل همچنين گفت: اين قطعنامه هاي پيشنهادي هر دو سال يکبار درباره ضرورت اجراي تعهدات کشورهاي هستهاي به تعهدات خود طبق کنفرانسهاي بازنگري مطرح ميشود که برغم مخالفت کشورهاي هسته اي و کشورهاي تحت حمايت آنها مانند رژيم صهيونيستي، در نشست مجمع عمومي به تصويب کشورهاي جهان رسيد.
وي در پاسخ سئوالي درباره دليل سکوت و عدم اعمال فشار قدرتهاي اتمي جهان به رژيم صهيونيستي درباره لزوم خلع سلاح اتمي اين رژيم گفت: درباره قطعنامه هايي که مربوط به ايجاد منطقه عاري از سلاح هسته اي به ويژه در خاورميانه و يا مربوط به خلع سلاحهاي هسته اي ميشود، شاهد آن هستيم که همچنان روند مخالفت کشورهاي هسته اي و رژيم صهيونيستي با اين قطعنامه ها ادامه دارد.
دهقاني با اشاره به تاکيد جامعه بين المللي بر خلع سلاح هسته اي گفت: جامعه جهاني بر خلع سلاح هسته اي و اجراي تعهدات کشورهاي هسته اي تاکيد دارد و روند کنوني حاکي از اين است که آرام آرام در کميته اول مجمع عمومي و ديگر مجامع، کشورهاي هسته اي و رژيم صهيونيستي که داراي سلاح هاي هسته اي است با مخالفت با همه قطعنامه هاي خلع سلاح به سمت انزوا خواهند رفت و قطعاً روز به روز در شرايط بدتري قرار خواهند گرفت.
معاون نمايندگي کشورمان در سازمان ملل در پايان تاکيد کرد: قطعاً روند به طرف بيشتر تحت فشار قرار گرفتن کشورهاي هسته اي به ويژه رژيم صهيونيستي به عنوان متحد اين کشورها در منطقه خاورميانه است ولي متاسفانه درباره ايجاد منطقه عاري از سلاحهاي هسته اي در خاورميانه، کشورهاي هسته اي نه تنها فشاري بر رژيم صهيونيستي نمي آورند بلکه همچنان سياست دفاع از آن را ادامه مي دهند هرچند اين روند به نظر نميرسد به شکل کنوني بتواند به مدت طولاني ادامه پيدا کند.